To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

GASZTRONÓMIA

 

A gasztronómia alapját azok a nyersanyagok képezik, melyeket itt termesztenek teljesen természetes módon. A helyi konyhára nem jellemző a túl sok fűszer használata, az ételek elkészítése egyszerű, ízesítésükhöz leginkább a helyben termesztett olíva olajat használják, amely kiemeli a természetes ízeket. Az ételek legjellemzőbb alapja a bárány, disznó és marhahús mellett a hal, az osztriga, a tenger gyümölcsei, a fekete kagyló, a sajtok, a zöldségek, és a gyümölcsök. A halat és a húsféléket, például a bárányt és a szárnyasokat általában grillezve készítik el, de az ízesítés a zöld fűszerekkel igen változatos. Kóstoljuk meg az igazi nemzeti ételeket, mint a szárított sonkát, a kemencében sült bárányt, az olajban érlelt sajtot, a polipsalátát vagy a grillezett szardíniát is, kivételes ízvilággal fogunk találkozni!

Orebićben számos kiváló éttermet, tengerparti faszenes hal- és hús étkeket kínáló romantikus vendéglátóhelyet, ill. pizzeriát találunk. Az orebići kínálatot bőviti a Korčula-n (20 perc vaporet-tóval) lévő kávéházak, éttermek megszámlálhatatlan sokasága.

 

Az egész évben Orebićben  tartózkodóknak jó lehetőség a Kučište -ben (3 km-re a háztól) található Vrgorac étterem, amely télen-nyáron mindig nyitva van:
http://www.villa-vrgorac.com/restaurant-vrgorac-2.html

Az ínyencek számára is igazi gasztronómiai élmény a Kralj család étterme a 60 kilométerre lévő Mali Stonban:
http://www.ostrea.hr/

 

BOR
A Peljesac-félszigetre autóval érkezőket igazi mediterrán szőlőskertek, narancs- és olajfaligetek káprázatják el. Sokak egybehangzó véleménye szerint a legszebb horvát vörös borok a Pelješac-félszigetről származnak, ahol a két legismertebb terroir, a Dingač és a Postup található. A kiváló minőségben előállított Dingač (vörös) bort a szakértők a világ legjobb borai között tartják számon. Az uralkodó szőlőfajták a Plavac Mali és a Postup.
A félszigeten kirándulva felkereshetünk sok pincészetet, ahol helyi borokat kóstolhatunk és vásárolhatunk.
Orebičből azonban el sem kell mennünk, hogy a környék – és talán Horvátország - vezető borászatában, egy lenyűgöző pincészetben csodás borokat kóstolhassunk és pincét látogathassunk:
http://www.kortakatarinawinery.com/

Említésre méltó még Korčula fehérbor termelése is: a Pošip nemzeközi mércével is mérhető minőségű fehérbor fajta, melynek termőhelyi és feldolgozó központja Čara-ban (e.: "csara") van.