To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

GASZTRONÓMIA

 

A gasztronómia alapját azok a nyersanyagok képezik, melyeket itt termesztenek teljesen természetes módon. A helyi konyhára nem jellemző a túl sok fűszer használata, az ételek elkészítése egyszerű, ízesítésükhöz leginkább a helyben termesztett olíva olajat használják, amely kiemeli a természetes ízeket. Az ételek legjellemzőbb alapja a bárány, disznó és marhahús mellett a hal, az osztriga, a tenger gyümölcsei, a fekete kagyló, a sajtok, a zöldségek, és a gyümölcsök. A halat és a húsféléket, például a bárányt és a szárnyasokat általában grillezve készítik el, de az ízesítés a zöld fűszerekkel igen változatos. Kóstoljuk meg az igazi nemzeti ételeket, mint a szárított sonkát, a kemencében sült bárányt, az olajban érlelt sajtot, a polipsalátát vagy a grillezett szardíniát is, kivételes ízvilággal fogunk találkozni!

Orebićben számos kiváló éttermet, tengerparti faszenes hal- és hús étkeket kínáló romantikus vendéglátóhelyet, ill. pizzeriát találunk. Az orebići kínálatot bőviti a Korčula-n (20 perc vaporet-tóval) lévő kávéházak, éttermek megszámlálhatatlan sokasága.

 

Az egész évben Orebićben  tartózkodóknak jó lehetőség a Kučište -ben (3 km-re a háztól) található Vrgorac étterem, amely télen-nyáron mindig nyitva van:
http://www.villa-vrgorac.com/restaurant-vrgorac-2.html

Az ínyencek számára is igazi gasztronómiai élmény a Kralj család étterme a 60 kilométerre lévő Mali Stonban:
http://www.ostrea.hr/

 

BOR
A Peljesac-félszigetre autóval érkezőket igazi mediterrán szőlőskertek, narancs- és olajfaligetek káprázatják el. Sokak egybehangzó véleménye szerint a legszebb horvát vörös borok a Pelješac-félszigetről származnak, ahol a két legismertebb terroir, a Dingač és a Postup található. A kiváló minőségben előállított Dingač (vörös) bort a szakértők a világ legjobb borai között tartják számon. Az uralkodó szőlőfajták a Plavac Mali és a Postup.
A félszigeten kirándulva felkereshetünk sok pincészetet, ahol helyi borokat kóstolhatunk és vásárolhatunk.
Orebičből azonban el sem kell mennünk, hogy a környék – és talán Horvátország - vezető borászatában, egy lenyűgöző pincészetben csodás borokat kóstolhassunk és pincét látogathassunk:
http://www.kortakatarinawinery.com/

Említésre méltó még Korčula fehérbor termelése is: a Pošip nemzeközi mércével is mérhető minőségű fehérbor fajta, melynek termőhelyi és feldolgozó központja Čara-ban (e.: "csara") van.