To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

új magyar cím szeles.jpg

Délnyugati tájolású emeleti, többszintes lakás (4. sz. lakás)

csodálatos panorámával a tengerre és a hegyekre

 

I. emelet

- 2 nagyméretű hálószoba

- fürdőszoba 180 cm-es káddal

- háztartási helyiség

- előtér

- északi terasz a feljáratnál

 

II. emelet

- nagyméretű nappali + konyha + étkező nagy belmagassággal, remek akusztikájú tér

- nagyméretű fedett kilátó terasz nagy belmagassággal, szabályozható világítással
- fürdőszoba zuhanyozóval

Tetőtér

- beépíthető galéria, jelenleg kb. 10 m² alapterülettel, ami minimális költséggel növelhető

- tetőterasz 360°-os panorámával, mely egy tetőajtón át közelíthető meg, alapterülete kb. 10 m²,

burkolt, de korlát még nincs kiépítve

- villanyboyler a galérián, elválasztott térben

 

- önálló víz- és villanyóra

- egyedi tömör fa nyílászárók kívül-belül

- alumínium redőny árnyékolók, szúnyoghálók

- igényes, nagy kopásállóságú kőburkolatok

- halk hűtő-fűtő klímák a szobákban (3 db)

- parkoló 2 gépkocsi részére, lánccal zárható

- saját 1.500 literes, szigetelt ivóvíz ciszterna a járda alatt

Az utcáról a személygépkocsi parkolóhelyek mellett mészkő burkolatú járda és lépcső vezet fel a lakás bejáratához. A bejárati ajtó mellett mellvédfallal védett, árnyékos északi oldali teraszra ülhetünk ki gyönyörködni a közeli hegyekben és élvezni naplemente idején a hegyekből lefelé szálló légáramlatokkal érkező csodás sós-erdei levegőt.

A lakás tájolása: délre és nyugatra nyílnak a teraszok és a szobák ablakai, erkélyajtajai. A lakás déli oldalát már reggel 9 órától kezdi sütni a nap. Nyáron a napsütés a teljes Északi oldalt ébreszti meleg sugaraival, és estefelé ugyanerre az oldalra visszatérnek színpompás sugarai. A napsugár akadálytalanul körbesüti a lakást, nincs olyan napszak, amikor valahová ne sütne be. A bejárati ajtó, az előtér és a vizes helyiségek ablakai, valamint a II. emeleti nagyszoba 2 ablaka északra néznek.  

 

A lakásba belépve egy világos, mészkő burkolatú közlekedő helyiségbe érkezünk, ahonnan a két hálószoba, a fürdő és a lépcsőtér alatti háztartási helyiség nyílik. Ebből a közlekedőből indul a lépcső a lakás felső, totálpanorámás lakóterébe. Maradjunk még az alsó szinten! A hálószobák világosak, tágasak, az előtértől tömör fa ajtókkal elzártak a zavartalan nyugalom érdekében. Az ablakok szúnyoghálókkal és redőnyökkel felszereltek. Mindkét háló rendkívül halk önálló hűtő-fűtő klímaberendezéssel rendelkezik. A bal oldali hálószobának része a déli tájolású loggia, ahová mindkét szobából ki lehet jutni. Napsütéses, szélcsendes téli napokon itt a kora délutáni órákban 20-25 °C mérhető! Nyáron korszerű árnyékoló roló védi a loggiát az erős napsütéstől. Mindkét szobából látható a tenger, ill. a mediterrán kertekre és a szomszédos házak tetejére nyílik kilátás. A lakás fürdőszobái egyedi belsőépítészeti tervek alapján készültek nagy tükörfelületekkel és különleges led világítással. Ezen a szinten 180 cm-es kényelmes fürdőkád, szekrénnyel összeépített mosdó és WC a fürdő berendezése. A mosógép elhelyezésére a lépcső alatti térben kialakított helyiségben van lehetőség, mely kiegészül egy kézmosóval. Ebben a háztartási helyiségben helyezhetők el a takarító felszerelések, bőröndök, egyebek.

 

Tömör mészkő anyagú lépcsőn jutunk fel az emeletre, a körpanorámás, impozáns, hatalmas térbe. Ezen a szinten csak egy zuhanyozós fürdő van elkülönítve, egyébként a teljes szint egy tágas, rendkívül nagy belmagasságú, tetőablakokkal is megvilágított tér. Itt található a lakás nappalija, étkezője, és tágas jól felszerelt, modern konyhája, melyet a nappali résztől egy rejtett világítással ellátott mellvédfal választ el. Ezt a teret egy nagy teljesítményű hűtő-fűtő klímaberendezés teszi komfortossá. Itt kell megemlítenünk a lakás kiváló hőtechnikai adottságait is, amikor a tél közepén megérkezünk a lakásba, minimum 15°C mérhető érkezéskor. Természetesen amint felhúzzuk a redőnyöket, napsütéses időben még januárban is tartható nappal a 20-21 °C fűtés nélkül. Téli éjszakákon már kell picit fűteni a 21 °C tartásához. A ház szerkezeti kialakítása miatt nyáron a télinél sokkal kisebb üvegfelületen süt be a nap, és így nincs erős felmelegedés.

 

A lakás további attrakciója a nagy szabad nyílású tolóajtón át megközelíthető nagy belmagasságú fedett terasz, mely a nappaliból kivezet a tenger felé. Az elrendezés, a nyílászárók, a kerámia lapburkolat tökéletesen összekapcsolja a belső és a külső teret. A tágasságot jól szemlélteti, hogy nagyon kényelmesen leültethető étkezéshez kint is, bent is 8-10 személy. A terasz mennyezetén gondosan megtervezett és kivitelezett led világítás biztosítja az igény szerint állítható egyenletes megvilágítást, akár éjszaka is biztosítva az olvasás lehetőségét. Ezen a teraszon a település csodás klímájának köszönhetően az év döntő részében hosszú órákat tölthetünk el, élvezve a csodás panorámát, Mljet és Korčula szigetek és számos szép kis sziget látványával. A sokszög alaprajzú teraszon kellően védett helyről, de a szabadból figyelhetjük a tág horizonton, a szigetvilágban a zivatarok vonulását is, páratlan élmény! A teraszról bármikor figyelemmel kísérhetjük a közeli kikötő mozgalmas életét. A víz, a hajók meglepő közelségben vannak, de a forgalom zajától már éppen megkímél a távolság. Gyönyörködhetünk a szinte karnyújtásnyira lévő 961 méter magas Sveti Ilija ( Szent Illés ) hegy látványában is.

 

A tetőtér fejlesztésére megvan a lehetőség. A nagy térben a galéria kiépítésének lehetősége megoldott 10 m² alapterületen, ami növelhető.  A nagy terasz feletti L alakú, 10 m²-es, burkolt - jelenleg még korlát nélküli - felső teraszra, a harmadik szint teraszára egy speciálisan felnyíló tetőtéri nyílászárón át lehet kilépni. Minimális befektetéssel kialakítható ezen a szinten is lakóterület, fantasztikus kilátású erkéllyel, fekvőhelyekkel.

 

Összefoglalva az itt tartózkodás élményeit: egész évben megunhatatlan, páratlan természeti élményekben, a tengeri élet szemlélésében, fantasztikus panorámában, tiszta levegőben lehet részünk úgy, hogy még ki sem kell tennünk a lábunkat a lakásból. Szavaink jelentését átérezni, megélni csak akkor fogja, ha megtekinti a lakást.

 

Az előző években a települést alaposan megismerve ki merjük jelenteni, hogy Orebić pár tucat partközeli ingatlanja közül a miénk az egyik legjobb adottságú ház a legfontosabb szempontokat figyelembe véve. Állításom igazát rendkívül könnyen ellenőrizheti: elég nyitott szemmel oda-vissza végig sétálnia Orebić tengerparti sétányán a házakat szemlélve!
 

A lakás teljes területe a megosztási dokumentum (Etažiranja) szerint:                     127 m²

+ min.10 m² beépíthető galéria + 10 m² burkolt terasz, amik nem szerepelnek a fenti kimutatásban.

A 2 parkolóhely összes területe 41 m².

Contact e-mail: orebichouse4@gmail.com