új magyar cím szeles.jpg

Délkeleti tájolású emeleti, többszintes lakás (3.sz. lakás)
csodálatos panorámával a tengerre és a hegyekre

I. emelet
- 2 nagyméretű hálószoba
- fürdőszoba 180 cm-es káddal

- háztartási helyiség
- előtér
- északi terasz a feljáratnál

II. emelet
- nagyméretű nappali + konyha + étkező nagy belmagassággal, remek akusztikájú tér
- fürdőszoba zuhanyozóval
- nagyméretű fedett kilátó terasz nagy belmagassággal, szabályozható világítással

Tetőtér
- beépíthető galéria, jelenleg kb. 10 m² alapterülettel, ami minimális költséggel növelhető
- tetőterasz 360°-os panorámával, mely tetőajtón át közelíthető meg, alapterülete kb. 10 m²,
burkolt, de a korlát még nincs kiépítve 
- villanyboyler a galérián, elzárt térben

- önálló víz- és villanyóra
- egyedi tömör fa nyílászárók kívül-belül
- alumínium redőny árnyékolók, szúnyoghálók
- igényes, nagy kopásállóságú kőburkolatok
- halk hűtő-fűtő klímák a szobákban (3 db)
- parkoló 2 gépkocsi részére, 41 m², lánccal zárható
- saját 1.500 literes, szigetelt ivóvíz ciszterna a járda alatt

Az utcáról a lakáshoz tartozó 2 nagyméretű személygépkocsi parkolóhely mellett mészkő burkolatú járda és lépcső vezet fel a lakás bejáratához. A bejárati ajtó mellett mellvédfallal védett, árnyékos északi oldali teraszra ülhetünk ki gyönyörködni a közeli hegyekben és élvezni naplemente idején a hegyekből lefelé szálló légáramlatokkal érkező csodás sós-erdei levegőt.
A lakás tájolása: délre és keletre nyílik a terasz és a szobák ablakai, erkélyajtói. A lakás keleti oldalát a felkelő nap akadálytalanul süti egészen fél egyig, a déli oldalt pedig 9 órától éri a napfény naplementéig évszaktól függően. Nyáron a napsütés a teljes Északi oldalt ébreszti meleg sugaraival, és estefelé ugyanerre az oldalra visszatérnek színpompás sugarai. Vagyis a napsugár akadálytalanul körbesüti a lakást, nincs olyan napszak, amikor valahová ne sütne be. A bejárati ajtó, az előtér és a vizes helyiségek ablakai, valamint a II. emeleti nagyszoba 2 ablaka északra néznek.   

A lakásba belépve egy világos, mészkő burkolatú közlekedő helyiségbe érkezünk, ahonnan a két hálószoba, a fürdő és a lépcsőtér alatti háztartási helyiség nyílik. Ebből a közlekedőből indul a lépcső a lakás felső, totálpanorámás lakóterébe. Maradjunk még az alsó szinten! A hálószobák világosak, tágasak, az előtértől tömör fa ajtókkal elzártak a zavartalan nyugalom érdekében. Az ablakok szúnyoghálókkal és redőnyökkel felszereltek. Mindkét háló rendkívül halk önálló hűtő-fűtő klímaberendezéssel rendelkezik. Az épület keleti sarkán lévő hálónak a déli irányba franciaerkélye is nyílik. Mindkét szobából látható a tenger, ill. a mediterrán kertekre és a szomszédos házak tetejére nyílik kilátás. A lakás fürdőszobái egyedi belsőépítészeti tervek alapján készültek nagy tükörfelületekkel és különleges led világítással. Ezen a szinten 180 cm-es kényelmes fürdőkád, szekrénnyel összeépített mosdó és WC a fürdő berendezése. A mosógép elhelyezésére a lépcső alatti térben kialakított helyiségben van lehetőség, mely kiegészül egy kézmosóval. Ebben a háztartási helyiségben helyezhetők el a takarító felszerelések, bőröndök, egyebek.

Tömör mészkő anyagú lépcsőn jutunk fel az emeletre, a körpanorámás, impozáns hatalmas térbe. Ezen a szinten csak egy zuhanyozós fürdő van elkülönítve, egyébként a teljes szint egy tágas, rendkívül nagy belmagasságú, tetőablakokkal is megvilágított tér. Itt található a lakás nappalija, étkezője, és tágas jól felszerelt, modern konyhája, melyet a nappali résztől egy rejtett világítással ellátott mellvédfal választ el. Ezt a teret egy nagy teljesítményű hűtő-fűtő klímaberendezés teszi komfortossá.
Itt kell megemlítenünk a lakás kiváló hőtechnikai adottságait is, amikor a tél közepén megérkezünk a lakásba, minimum 15°C mérhető érkezéskor. Természetesen amint felhúzzuk a redőnyöket, napsütéses időben januárban is tartható nappal fűtés nélkül a 20-21 °C. Éjszaka picit kell fűteni a 21 °C tartásához. A ház szerkezeti kialakítása miatt nyáron a télinél sokkal kisebb  üvegfelületen süt be a nap, és így nincs erős felmelegedés.

A lakás további attrakciója a nagy szabad nyílású tolóajtón át megközelíthető nagy belmagasságú fedett terasz, mely a nappaliból kivezet a tenger felé. Az elrendezés, a nyílászárók, a kerámia lapburkolat tökéletesen összekapcsolja a belső és a külső teret. A tágasságot jól szemlélteti, hogy nagyon kényelmesen leültethető étkezéshez kint is, bent is 8-10 személy. A terasz mennyezetén gondosan megtervezett, kivitelezett led világítás biztosítja az igény szerint állítható egyenletes megvilágítást, akár éjszaka is biztosítva az olvasás lehetőségét. Ezen a teraszon a település csodás klímájának köszönhetően az év döntő részében hosszú órákat tölthetünk el, élvezve a csodás panorámát, Mljet és Korčula szigetek és számos szép kis sziget látványával. A sokszög alaprajzú teraszon kellően védett helyről, de a szabadból figyelhetjük a tág horizonton, a szigetvilágban a zivatarok vonulását is, páratlan élmény! A teraszról figyelemmel kísérhetjük a közeli kikötő mozgalmas életét napkeltétől napnyugtáig. A víz, a hajók meglepő közelségben vannak, de a forgalom zajától már éppen megkímélő a távolság.

A  tetőtér fejlesztésére megvan a lehetőség. A nagy térben a galéria kiépítésének lehetősége megoldott 10-15 m² alapterületen, ami növelhető.  A nagy terasz feletti L alakú, 10, 4 m²-es, burkolt - jelenleg még korlát nélküli - felső teraszra, a harmadik szint teraszára egy speciálisan felnyíló tetőtéri nyílászárón át lehet kilépni. Minimális befektetéssel kialakítható ezen a szinten is lakóterület, fantasztikus kilátású erkéllyel, fekvőhelyekkel.
 

Összefoglalva az itt tartózkodás élményeit: egész évben megunhatatlan, páratlan természeti élményekben, a tengeri élet szemlélésében, fantasztikus panorámában, tiszta levegőben lehet részünk úgy, hogy még ki sem tettük a lábunkat a lakásból.
Csak akkor fogja szavaink jelentését átérezni, megélni, ha megtekinti a lakást.

Az előző években a települést alaposan megismerve ki merjük jelenteni, hogy Orebić pár tucat partközeli ingatlanja közül a miénk az egyik legjobb adottságú ház a legfontosabb szempontokat figyelembe véve. Állításom igazát rendkívül könnyen ellenőrizheti: elég nyitott szemmel oda-vissza végigsétálnia Orebić tengerparti sétányán a házakat szemlélve!
 

A lakás teljes mérete a megosztási dokumentum (Etažiranja) szerint:                      129  m²
+ min.10 m² beépíthető galéria + 10 m² burkolt terasz, amik nem szerepelnek a fenti kimutatásban.

A 2 egymás melletti gépkocsi parkolóhely közvetlenül a lakás mellett található:      41 m²

Contact e-mail: orebichouse4@gmail.com